Voorstellen

Ik ben stijn Egging, geboren in 2008 en ik woon in Malden, Nederland. Ik ga naar het SSGN in Nijmegen, een zogenaamde LOOT School voor topsporters in verschillende sporten. Dit geeft mij de mogelijkheid om veel tijd te besteden op en rond de golfbaan om te oefenen en wedstrijden te spelen.

Zoals je misschien al had geraden, mijn sport is GOLF. Ik zit in het Nederlands team onder de 15 jaar, dat regelmatig traint op de mooiste banen van Nederland. Mijn home course is het Rijk van Nijmegen en sinds 2022 ben ik ook lid op de Rosendaelsche, bij Arnhem. Bij Het Rijk van Nijmegen, speel ik als eerste speler in het 1st competitie team. Op het moment sta ik in de top-3 van Nederlands jongens onder de 16. Op het tabblad prestaties, vindt je meer van mijn resultaten van de afgelopen jaren.

Toen ik 5 jaar oud was, ben ik begonnen met golfen. Mijn vader had een klein Wilson setje gekocht waarmee ik veel heb geoefend op de driving range. Mijn eerste swing, zie je hier onder. 

Een van mijn eerste swings met een golfclub
Volgende poging op de driving range

Daarna werd ik snel lid op Het Rijk van Nijmegen en begon veel te oefenen en te spelen. De eerste wedstrijd was in de zogenaamde TopGolf Competition op Het Rijk van Nunspeet. Deze won ik.

Na mijn eerste kennismaking met wedstrijd golf, heb ik aan veel wedstrijden deelgenomen, om te winnen maar natuurlijk ook voor de lol.

In 2019 speelde ik mijn eerste internationale toernooi voor Nederland in een onder 12 wedstrijd tussen Belgiƫ en Nederland. In 2020 was ik ook geselecteerd maar ging het toernooi door Corona, helaas niet door.

Door alle corona beperkingen, waren veel wedstrijden in 2020 en 2021 afgelast. Wel werd ik in 2020 2e op het NK onder de 12, met een score van 2 onder par, op de golfbaan van Amelisweerd.

2022 was een heel goed jaar voor mij. Op mijn home course won ik bijna alle wedstrijden waar ik aan deelnam op basis van de beste bruto score. Daarnaast werd ik eind juli de jongste club kampioen matchplay in de geschiedenis van het Rijk van Nijmegen. Robert Jan Derksen, de voormalig Europese Tour speler, was 1 van mijn voorgangers. In september won ik ook nog het club kampioenschap Strokeplay.

Nationaal, werd ik 4e op het Nederlands Kampioenschap onder 15 op de Edese Golfbaan. Het was geen officiƫle categorie, maar ik was de eerste 13 jarige van het kampioenschap.

Internationaal, heb ik deelgenomen aan het Belgisch Kampioenschap onder de 14, waar ik 15e werd. Met het Nederlands team wonnen we de landen cup. Maar mijn grootste internationale prijs, was de 3e plaats in het Engels Jongens kampioenschap onder de 14 (The Reid Trophy). Met die prestatie klom ik op de Europese ranking voor jongens onder de 14 naar een plaats binnen de top 20. Daarmee was ik de hoogst geklasseerde Nederlander.

Naast golfen, hou ik heel van koken, vooral steaks en hamburgers bakken op de barbeque vind ik super om te doen. Daarnaast game ik met mijn vele vrienden.

Het is mijn droom om ooit het groene jasje te winnen op Augusta, naast het groene jasje dat ik al heb gewonnen met het club kampioenschap in 2022 

Club kampioen Matchplay 2022
Golfer van het jaar 2022
Club kampioen Strokeplay 2022
My physical training at the Harbor Gym in Nijmegen